Bedriftsbesøk Nøgne Ø 12. mai 2016

Fra maltloftet

HMS-FF avd Agder på spennede to dagers tur til Lillesand 12-13 mai.

Etter årmøtet ble fremtiden for avdelingen diskutert, og det var stor enighet om å jobbe for å øke aktiviteten.

Mange gode ideer, og forslag ble tatt opp. Det første av disse ble gjennomført den 8 september ( se eget innlegg), og planer er lagt for november og januar neste år.

 

Etter årsmøtet hadde vi et meget interessant og velsmakende bedriftsbesøk på Nøgne Ø i Grimstad. Bryggeriet har en spennede historie. Bl.a har de vunnet en pris for verdens beste øl i skarp konkurranse med bryggerier over hele verden.

Og ikke minst har de meget velsmakende øl. En nyhet som vi også fikk smake var Japansk Sake som de nettopp har begynt å produsere.

 

Etter en velsmakende middag og sosialt samvær på Hotel Norge i Lillesand, (vi hadde ektefeller og samboere med oss), gikk vi til sengs klar for et nytt spennende bedriftsbesøk neste morgen.

 

Saint-Gobain i Lillesand har for andre gang på fire år mottatt sikkerhetsprisen for smelteverk. Vi ble møtt av tre representanter, og etter en informasjon om bedriften, fikk vi en omvisning på verket. Vi fikk virkelig oppleve grunnen til at de fikk sikkerhetsprisen. Alle detaljer var på plass. Det var en meget interessant og inspirerende opplevelse.

 

Så vil jeg få takke hovedstyret som stilte med to representanter som bidro med gode innspill, inspirasjon, og ikke minst: kastet glans over disse dagene. Takk Elisabeth Vatne Lund og Geir Wingereid.

 

Medlemsmøte

HMS faglig forum avd Agder inviterer til medlemsmøte på Luftforsvarets skolesenter Kjevik,

Fredag 28. november kl 10.00 til 14.00.

Før lunch vil Kai Olav Valborgland holde en brief om aktuelle HMS-tema i Forsvaret. Han er engasjert på pensjonistvilkår av Forsvarsstaben for å jobbe med HMS-undervisning for hele Forsvaret. Her er noen saker som blir berørt: 

- Hva skjer på Kjevik - sikker arbeidsplass til 2025?
- Merking av kjemikalier og nytt sikkerhetsdatablad
- Arbeidstilsynets pålegg til Forsvaret om eksponeringsregister på kjemisk - en stor utfordring.
- Forsvarets nye HMS-registreringssystem for ulykker og hendelser - fra dominoskjema til app.
- Forsvarets nye fagplan for grunnkurs HMS, samt 1dags oppdateringskurs.

- Arbeidsmiljøsenterets e-læringskurs i HMS - hvilke kvaliteter har dette kurset? 

Etter lunch i Befalsmessen, blir det omvisning i flyhangar, mulighet til å prøvesitte F16 jagerfly, og til slutt får alle prøve seg i helikoptersimulator – ta av fra Kjevik og krasjlande på Flekkerøya uten at det får følger – dette er gøy. 

Påmelding
innen 14. November til Tommy Slåen, mobil 469 85 317 eller mail, tommy.slaaen[at]norelement.no

Når du kommer – kjør forbi vakta og flyhangaren, ta inn til høyre på parkeringsplassen etter hangaren. Vi venter der til alle er kommet.