HMS dagen 2014 på Sola Strand hotell ble avholdt tirsdag 21.januar

Programmet var som følger
08:30Registrering/Kaffe
09:00Åpning - Presentasjon av ustillere
09:15Marianne Lütcherath - "Sorg og tap - hvordan håndtere dette som kollega og leder?"
10:15Pause/utstillere
10:30Magnus Bjelkerud - "Risikostyring - Forventninger, Forviklinger og Korrigeringer"
11:30Lunsj/utstillere
12:30Alexandaer Terjesen - "Arbeidstakers medvirkningsplikt"
13:15Pause/utstillere
13:30Henrik Aase - "Hvordan tenke positivt når du ikke har lyst"
15:00Slutt

Sorg og Tap - hvordan håndtere dette som kollega og leder?

Marianne Lütcherath holdt et interessant og sterkt foredrag om temaet Sorg og Tap. Flere gode tips kunne tas med tilbake til egne arbeidsplasser.

Foredrag: Sorg og Tap - hvordan håndtere dette som kollega og leder?

Risikostyring - Forventninger, Forviklinger og Korrigeringer

Magnus Bjelkerud jobber i selskapet RED Consulting AS. Han har jobbet med risikostyring og sikkerhet i godt over 10 år hos bl.a. SINTEF og Det Norske Veritas. Han hadde en god gjennomgang av risikostyring, hvor han viderformidlet hvordan forventninger, forviklinger og korrigeringer hang sammen.

Arbeidstakers medvirkningsplikt

Advokat Alexander Terjesen i Arntzen de Besche Advokatfirma Stavanger DA, med arbeidsrett som spesialfelt. Har nylig hatt et lengre opphold hos juridisk avdeling i Statoil ASA, med særlig fokus på arbeidsrettslige spørsmål. Det var et interessant tema med mange gode eksempler. 

Foredrag: HMS: Arbeidstakers medvirkningsplikt. En gjennomgang av reglene om arbeidstakers plikter i forbindelse med HMS-arbeidet.»

Hvordan tenke positivt når du ikke har lyst?

Henrik Aase har praktisk erfaring fra salg i en rekke ulike bransjer og har siden 1993 jobbet med utarbeidelse og gjennomføring av skreddersydde utviklingsprogrammer for næringslivet i Norge og Sverige. Han foreleser innenfor alle Fokus1 sine kompetanseområder og har skapt formidable resultatforbedringer i alle typer virksomheter. Henrik er verken toppidrettsutøver eller kjendis, men har likevel klart å plassere seg i toppskiktet blant landets mest ettertraktede foredragsholdere i både næringsliv og offentlig sektor. Henrik Aase begeistret og engasjerte med sitt sprudlende foredrag. Tror flere i forsamlingen satt igjen med  at det ikke lenger er tilstrekkelig med burding eller prøving, men heller gjøre mer av skalling:)